Kamp Alpe
Domov - Organizirane skupine

Organizirane skupine

Za organizirane skupine smo pripravili zanimive programe, ki se med seboj razlikujejo tako vsebinsko kot tudi časovno. Programi se lahko spreminjajo in dopolnjujejo tudi glede na želje posamezne skupine.

Šolskim skupinam predlagamo izlet po Veliki planini (link na 4.1.), kjer pobližje spoznajo svet pastirjev ter velikoplaninsko floro in favno. Izlet zaključimo v zgodnjih popoldanskih urah v dolini Kamniške Bistrice z ogledom izvira reke ter Soteske Predaselj. Za večdnevna bivanja v kampu smo pripravili planinske tabore (link na 4.3) z naravoslovno in geografsko obarvanim programom.

Ostalim skupinam predlagamo celodnevni izlet (link na 4.5), kjer prav tako obiščejo Veliko planino s pastirskim naseljem. Med pastirji jih pričaka prava domača malica – kislo mleko in žganci. Popoldanski program se lahko zapolni z ogledi v dolini Kamniški Bistrici (link na 2.2.), sprehodom skozi srednjeveško mesto Kamnik (link na 4.6), obiskom Arboretuma Volčji Potok (link na www.arboretum-vp.si), Budnarjeve domačije (link na 4.8), Naravnega zdravilnega gaja v Tunjicah (link na www.zdravilnigaj.si) ali Term Snovik (link na www.terme-snovik.si), ki ležijo v zeleni Tuhinjski dolini.

Za zaključene skupine-družbe smo pripravili program, ki v dopoldanskih urah vključuje ogled ene od zanimivosti v tem koncu (Velika planina, dolina reke Kamniške Bistrice), popoldanski del pa je namenjen predvsem prijetnemu druženju ob pikniku v naravi (link na 4.2).

 

Več o samih programih najdete na povezavi Za skupine (link na 4)