Kamp Alpe
Domov - Spominki - Žganje

Žganja - Blagovne znamke Blizu Alp

Zeliščna žganja Blizu alp so pripravljena po receptih, ki so kombinacija ljudskega ustnega izročila in pa novejših raziskav. Vsa zelišča so nabrana na območju Kamniških Alp in obdelana na tradicionalen (naraven) način brez uporabe umetnih dodatkov.

 

Alpska kraljica - Alpine Queem

Alpska kraljca je de-lux alkoholna pijača - liker,  ki ima 25 % akohola  in je naše najboljše žganje. Letno proizvedemo samo določeno število steklenic, vse steklenice so tudi oštevilčene, kar je garancija za avtohtonost, kvaliteto  in pristnost.

Sestavljajo ga  najboljša naravna zelišča,  ki  so združena v  v okusen napitek. Zelišča pripomorejo k boljšemu delovanju organizma in  dvigu splošne odpornosti.  Žganje polnemo v steklenice 0.7l in 0.1 l.

Alpska kraljicaAlpska kraljica

 

Alpski šlang - Alpine Schlang

Sestavljajo ga  naravna zelišča, ki pospešujejo izločanje črevesnih sokov,  ki vzpodbujajo prebavo. Delujejo tudi proti napenjanju in pripomorejo k hujšanju.  Učinki žganja so zmanjšanje občutka napetosti, uravnana prebava in pomaga pri izgubi telesne teže. Osnova likerja je pelin v katerega je dodan janež, med in skrivnost  našega deda. Žganje ima 30 % in se ga da dobiti v steklenici po 0.5 l in 0.1l.

Alpski šlankAlpski šlang

 

Živce na pašo - Take it easy

Vsebuje naravna zelišča, ki pomirjajo in zmanjšujejo razdraženost. Pomagajo pri nespečnosti in izboljšujejo spomin. Žganje vsebuje  meliso, meto in med. Prodajamo ga v steklenički po 0.5l in 0.1l.

Blizu Alp - Živce na pašo

 

 

Vsa naša žganja lahko degustirate oziroma kupite tudi v prvi slovenski žganjeteki v Kamniški Bistrici.