Kamp Alpe
Domov - Novice - Kamp Alpe vas na aktiven oddih v dolino Kamniške Bistrice

Kamp Alpe vas na aktiven oddih v dolino Kamniške Bistrice

Kamp Alpe se nahaja v dolini Kamniške Bistrice, ob spodnji postaji nihalke na Veliko planino. V kampu so urejeni prostori za avtodome ter šotore, bivate pa lahko tudi v eni izmed lesenih alpskih hišic

Kamp Alpe je odlična izhodiščna točka za obisk vrhov v Kamniško Savinjskih Alpah ali pa najvišje visokogorske pašne planite, Velike planine. Od junija do septembra vas v kočah pričakajo pastirji, vam postrežejo s kislim mlekom in ajdovimi žganci, ogledate pa si lahko tudi Preskarjev muzej. V muzeju si boste ogledali predmete, ki so jih nekoč uporabljali pastirji za pridelavo mlečnih izdelkov, pastirjeva oblačila in druge predmete ter spoznali pastirjevo življenje nekoč in danes.

Dolina Kamniške Bistrice ponuja na ogled mnoge naravne in kulturne znamenitosti. Od kampa vas vodi peš pot ob reki Kamniški Bistrici, znana kot Koželjeva pot, do samega izvira reke. Na poti si ogledate čudovito sotesko Predaselj. Poleg soteske Predaselj se lahko sprehodite do slapa Orglice. V dolini sta vredna ogleda tudi spominski park za umrle slovenske alpiniste ter Plečnikov lovski dvorec, zgrajen za nekdanjega jugoslovanskega kralja Aleksandra Karađorđevića. Nekoliko višje v pobočjih, ki obdajajo dolino, so Rokovnjaške jame, v katerih so se v 18. in 19. stoletju skrivali cestni razbojniki, kasneje pa vojni ubežniki.

Vabljeni v Kamp Alpe! Za več informacij in rezervacijo nam pišite na booking@velikaplanina.si. Rezervirate pa lahko tudi paket, ki vključuje tudi zajtrk ter večdnevno vozovnico za nihalko in sedežnico na Veliko planino.

        

Vse novice